Niets is fijner dan een mooie zomerdag afsluiten met een barbecue! Zijn jullie samen of verwacht je een grote groep? Eten er kinderen mee? Of mensen met een uitgesproken smaakvoorkeur? Wij bieden voor ieder wat wils. Kies uit onze speciale barbecue-pakketten. Of stel zelf een pakket samen. En vul die aan met onze dagverse salades en sauzen. Samen maken we er een heerlijke zomer van.  

De getoonde prijzen op de website zijn op dit moment onder voorbehoud i.v.m. de prijsschommelingen.
Informeer in de winkel naar de actuele prijzen. De prijs in de winkel is leidend.

BBQ pakket 'Budget'

  • Gekruid filetlapje
  • Varkenssaté
  • Barbecueworstje
  • Hamburger

p.p. € 7,95

BBQ pakket 'standaard'

  • Hamburger
  • BBQ worstje
  • Shaslick
  • Satéstokje
  • Karbonade

p.p. € 8,95

BBQ pakket ‘De Luxe’

  • Rundersteak
  • Beefspies
  • Kipfilet gemarineerd
  • Varkensfiletlapje
  • Varkenshaas saté

p.p. € 12,95

BBQ pakket 'For real men'

  • Ribeye steak
  • BBQ worst
  • Sparerib
  • XL Hamburger

p.p. € 12,90

BBQ pakket 'super de luxe'

  • Varkenshaas op stok
  • Tournedos-spies
  • Rundersteak / Rib-eyesteak
  • Lamskotelet gekruid
  • Zalm of garnalenspies

p.p. € 17,90

Tapas barbecue 'luxe'

  • Tapas varkenshaassaté
  • Tapas biefstukspies
  • Tapas kipspies
  • Surf en turf

p.p. € 12,95

BBQ pakket ‘Mix’

Het barbecuepakket voor iedereen. Bestaande
uit 5 stukjes vlees per soort, bestaande uit in
totaal 8 soorten.

  • Rundersteak
  • Beefspies
  • Varkens satéstokje
  • Kip satéstokje
  • Hamburger
  • BBQ worstje
  • Shaslick
  • Filetlapje / karbonade

p.p. € 11,45

BBQ pakket ‘ Mix totaal’

Bestaande uit bbq pakket Mix + 2 soorten salade met keuze uit:

  • Rundvleessalade
  • Huzarensalade
  • Scharreleisalade
  • Fruitsalade

4 soorten saus met keuze uit:

  • Pindasaus
  • Bbq saus
  • Cocktailsaus
  • Knoflooksaus
  • Stokbrood en kruidenboter

p.p. € 18,45

BBQ compleet maken

2 soorten salade met keuze uit:

  • Rundvleessalade
  • Huzarensalade
  • Scharreleisalade
  • Fruitsalade

4 soorten saus:

  • Pindasaus
  • Barbecuesaus
  • Cocktailsaus
  • Knoflooksaus
  • Stokbrood en kruidenboter

p.p. € 6,95

BBQ pakket 'Vega standaard'

Dit pakket bevat uitsluitend vegetarische producten.

  • Drie soorten vegetarische hamburgers
  • Spiesje met een vleesvervangend product

p.p. € 8,95

BBQ pakket 'Vega de Luxe'

Dit pakket bevat uitsluitend vegetarische producten. De producten zijn gemaakt in eigen keuken. Onder andere vleesvervangende producten en veel groentegerechten.

De invulling van het pakket gaat in overleg. Portobello gevuld met kruidenkaas en pijnboompitten, gevulde puntpaprika, courgette gevuld.

p.p. € 12,95

Tapasbarbecue

Onze tapasbarbecue is mogelijk op aanvraag. Neem hiervoor contact op met de winkel.

Grote stukken vlees

Rib-eye steak

Ribeye is een van de mooiste delen van het rund om een supermalse steak te grillen op de BBQ. Wij hebben de lekkerste ribeye steaks voor u geselecteerd. (4 centimeter dik)

100 gram € 3,59

Cote de boeuf

De prime rib ofwel de ribeye met been voor extra smaak & beleving. Het vlees kent een mooie marmering voor de beste smaaksensatie!

100 gram € 4,09

Bavette

De flank steak of bavette is ietwat stevig, maar heerlijk smaakvol. De flank steak wordt bereid als een steak en wordt medium rare gegeten.

Prijs op aanvraag

Entrecote

Entrecotes komen bij ons van de dunne lende. Een mooi stevige steak van 4 centimeter dik met een klein randje vet wat voor een authentieke smaak zorgt.
(4 centimeter dik)

100 gram € 2,90

Voor vragen of andere suggesties vraag uw slager om advies!

Gas € 15,50. Huur BBQ incl. schoonmaak € 20,00. BBQ excl. schoonmaak € 20,00 bij terugbrengen € 15,00 retour. 

Koelkar is te huur voor € 75,-. Huur BBQ kar vanaf € 50,- bij grote partij, prijs in overleg.

Ook leverbaar met bestek en drinken. Wegwerpbord en bestek € 0,75 p.p. Bord, bestek porselein € 1,50 p.p. 

tapas bbq

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Blanke, Keurslager

De Wending 7
9363AZ Marum
0594643210

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten